Zdarzyło ci się zachwycić niebanalnym połączeniem barw w kompozycji florystycznej? Chcesz równie biegle operować kolorem w swojej pracy? Chętnie eksperymentujesz z różnymi połączeniami, ale efekty nie zawsze są zadowalające? A może po prostu stosujesz własne, sprawdzone zestawy ponieważ poszukiwanie perfekcyjnych i unikatowych połączeń barw lepiej pozostawić największym mistrzom florystyki. Nic bardziej mylnego.
Jakiekolwiek są twoje doświadczenia na tym polu, to wiedz, że łączenie barw jest dziedziną, której można się nauczyć. A warto, ponieważ kolor należy do podstaw każdej florystycznej pracy! Dlatego zapraszamy na:
Warsztaty florystyczno-kulinarne Wokół barwy w Krakowie
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o kolorach, poeksperymentować pod okiem specjalisty, lepiej zrozumieć i poznać ich specyfikę wychodząc poza podstawy znajomości koła barw to jest to idealna propozycja dla ciebie. Podczas czterogodzinnych warsztatów znana w branży mistrzyni florystyki i wykładowca Małopolskiego Centrum Edukacji Florystycznej pani Agnieszka Stój pokaże ci jak pracować kolorem, aby uzyskać doskonały efekt wizualny. To jeszcze nie wszystko.
Warsztaty odbędą się w miejscu będącym “zagłębiem dobrej zabawy i praktycznej wiedzy kulinarnej”, czyli w Kulinarnych Kreacjach. Po zakończeniu warsztatów florystycznych zajmiemy się wspólnym gotowaniem i to nie byle jakim. Tajniki kuchni odsłoni nam Maciej Kopczyński, który ma na swoim koncie takie osiągnięcia jak: szefowanie kuchni słynnej krakowskiej restauracji Wierzynek, gotowanie dla 5-gwiadkowych hoteli, a także pracę z wybitnymi postaciami gastronomii – jak Olivier Boudon, kiedyś prywatny kucharz Madonny i uczestnik programu „Europa da się lubić” oraz Pierre Gailard we francuskiej restauracji La Fontanie.
Celem tego warsztatu jest rozrywka we wspólnym gronie, podciągnięcie wybranych umiejętności kulinarnych do najwyższego poziomu, odnalezienie nowych inspiracji i rozwinięcie wyobraźni poprzez kontakt ze światem kuchni – światem smaku, zapachu, doznań i… kolorów!
Serdecznie zapraszamy!
Jakie korzyści osiągniesz decydując się na udział w warsztatach?
- poznasz i przećwiczysz w praktyce teorię barw, ich znaczeń i połączeń,
- przećwiczysz różne warianty połączeń kolorystycznych zgodnie z zasadą doboru poprzez kontrasty barwne oraz harmonijne monochromy
- przećwiczysz tworzenie kompozycji florystycznych w oparciu o pozytywne manipulowanie kolorem,
- dowiesz się na czym polega budowa przestrzeni kolorów,
- poznasz nowe możliwości ciekawych i niebanalnych połączeń kolorystycznych,
- dowiesz się w jaki sposób oddziaływać na odbiorcę przez dobór palety kolorów oraz właściwe zestawienie kompozycji kwiatowej,
- podniesiesz swoje umiejętności kulinarne
Dodatkowo warsztaty będą okazją dla:
- nawiązania nowych kontaktów branżowych,
- dobrej zabawy w miłym gronie,
- wypróbowania wyjątkowych dań wspólnie przygotowanych pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni,
- … odwiedzenia magicznego miejsca, jakim jest Kraków!
Miejsce: Kraków, Kulinarne Kreacje (róg ul. Lea i Urzędniczej)
Termin: 19 lipca (niedziela)
- 9.30-13.30 – Warsztaty florystyczne “Wokół barw” z Agnieszką Stój
- 14.00-18.00 – Warsztaty kulinarne z Maciejem Kopczyńskim
- od 18-tej wspólna kolacja i integracja
Liczba miejsc: 10 osób
Cena: 350 zł
Chcesz wziąć udział i interesują cię dalsze szczegóły? Napisz do nas na adres:
info@forumkwiatowe.pl
Warsztaty współtworzą: